Легендарен наш гимнастик разкри най-голямата си спортна болка.Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев бе

...
Легендарен наш гимнастик разкри най-голямата си спортна болка.Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев бе
Коментари Харесай

Йордан Йовчев се върна към най-голямата несправедливост в своя живот

Легендарен наш гимнастик разкри най-голямата си спортна болка.

Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев бе посетител в Югозападния университет " Неофит Рилски “. Той се срещна със студенти, преподаватели и жители, пред които описа за първите си стъпки в гимнастиката, за триумфите, които е постигнал и за компликациите, които е срещал по време на спортната си активност.

Деканът на Факултета " Обществено здраве, здравни грижи и спорт “ доцент доктор Миглена Симонска, ръководителят на катедра " Спорт “ доцент доктор Даниела Лекина и заместник-деканът на Факултета по педагогика доцент доктор Даниела Томова приветстваха именития гимнастик с " добре пристигнал “. Доц. Лекина показа част от най-големите му достижения, а пловдичанинът Йордан Йовчев от своя страна благодари за топлото посрещане и интереса към срещата с него.

На олимпийските игри в Атина през 2004 година Йовчев печели сребърен орден, като несправедливо златният му е лишен. Съдиите присъждат златното отличие на гръка Димостенис Тамбакос, макар че Йовчев се показва по-добре от представителя на домакините – (такова държание е особено за всички съдийски колегии и се състои в толериране на представителите на домакините на спортните прояви по цялостен свят).

Носителят на четири олимпийски медала, двойният международен първенец на земя и халки, участникът в шест олимпиади сподели, че триумфите, които е постигнал значително се дължат на учителите, педагозите и треньорите, с които е работил през годините. Йовчев означи, че образованието е извънредно значимо, че спортът и образованието би трябвало да вървят ръка за ръка. Той показа, че се занимава с гимнастика от 7-годишен, а първите си стъпки в този спорт прави с треньора Иван Славчев в Пловдив.

Йордан Йовчев разказа за олимпиадата в Атина, когато незаслужено му бе лишен златният орден и бе връчен на представителя на домакините Димостенис Тамбакос. Йовчев показа, че не крие неприятни усеща към гръцкия състезател и означи, че Тамбакос няма виновност за случилото се.

Най-добрият ни гимнастик описа, че постоянно се е стремял да реализира високи резултати. През годините е намирал друг вид мотивации, търсил е формулата, която го кара да дава максимума от себе си и се е опитвал постоянно да усъвършенства резултатите си. Йовчев не скри, че е минал през компликации, само че означи, че неуспехите са част от играта и човек би трябвало да извлича поучения от тях. Според него усиленият труд и упоритостите рано или късно дават резултати, а с цел да е сполучлив човек би трябвало да е непрекъснат и да демонстрира максимума от себе си. Йордан Йовчев сподели, че е задоволен от постигнатото в професионален проект. 

Преподавателите, студентите и жителите, пристигнали да се срещнат с Йовчев, го изпратиха с овации и благодариха за опцията да чуят от първо лице любопитни обстоятелства от живота на именития гимнастик, написа burgas24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР